Saavutettavuus

Saavutettavuus

Festivaalialue on helppokulkuista, ja siellä pääsee kulkemaan hyvin myös pyörätuolilla. Päälavojen yhteydestä löytyy invakorokkeet pyörätuolia käyttäville. Tapahtuma-alueelta löytyy esteettömiä invavessoja. Invawc:t löytyvät invakorokkeiden vierestä, sekä VIP-sisäänkäynnin läheisyydestä. Niiden sijainnit on myös merkitty tapahtuman karttaan. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita. Tapahtuman VIP-alueelle on esteetön pääsy.

Kuopiorockissa ei ole invaparkkipaikkoja, mutta inva-tunnuksella varustetut autot päästetään ajamaan lähelle porttia. Ajo tapahtuu Satamakatua pitkin. Tapahtuma-alueella on levähdyspaikkoja kulkuväylien varrella.

Avustaja pääsee aina maksutta Kuopiorockiin sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman lipunmyyntipisteelle, joissa asia käsitellään. Lipunmyyntipiste sijaitsee tapahtuman pääportin lähettyvillä. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Avustajakortin, ystäväkortin, vammaiskortin tai näkövammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä – mutta ei ole välttämätöntä.

Tapahtumaan on myynnissä kahta erilaista asiakkaan että avustajan sisäänpääsyn oikeuttavaa lippua. Lippukaupoissa myynnissä oleva ”pyörätuolilippu” on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muille asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa on myynnissä erillinen ”asiakas+avustaja” -lippu. Lipputyypit ovat erilliset, jotta saamme lähetettyä asiakkaille heidän lipputyyppiään vastaavat saapumisohjeet.

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä.

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla tapahtumat@nelonenmedia.fi . Tapahtuman selkokielinen info löytyy täältä.

Tapahtumassa mukana