Saavutettavuus

Saavutettavuus

Kuopiorockiin ovat tervetulleita kaikki. Pyrimme tekemään parhaamme, jotta vierailusi festivaalilla olisi mahdollisimman sujuva.

#rokkikuuluukaikille

TAPAHTUMA-ALUE, ESIINTYMISLAVAT JA LIIKKUMINEN ALUEELLA

Festivaalialue sijaitsee Väinölänniemen stadionilla ja sen ympäristössä. Alueelle johtavat tiet ovat pääasiassa asvalttia, kivituhkaa tai kovaa hiekkaa, joten niitä pitkin pääsee kulkemaan yleensä helposti myös pyörätuolilla. Sää voi kuitenkin vaikeuttaa liikkumista.

Liikkumiseen tarkoitetut väylät pyritään pitämään leveänä ja mahdollistamassa sujuvaa liikkumista. Tapahtumassa on kuitenkin runsaasti ihmisiä, joten välillä yleisömassan liikkuessa yhtä aikaa paikat ja tilat voivat tuntua ahtailta.

Esiintymislavoista kaksi sijaitsee Yleisurheilustadionilla, yksi uimarannalla ja yksi puistossa. Etenkin uimarannalla ja puistossa maapohja voi olla haastavaa ja pehmeää sekä sisältää korkeuseroja. Stadionilla sen sijaan kuljetaan joko tartanin päällä, peitetyn nurmen päällä tai levyjen päällä. Stadionin alueella voi olla satunnaisia kynnyksiä tai korokkeita, jolla olemme pyrkineet suojaamaan monttuja (esim. pituushyppyalue, estejuoksun vesieste).

PYÖRÄTUOLIKOROKKEET & RETKITUOLIT

Molemmilla stadionlavoilla sekä puistolavalla on korokkeet pyörätuoleja varten, mutta niiden koko on rajallinen. Kyseiset korokkeet eivät ole tarkoitettuja esimerkiksi retkituoleille tai muille istuimille.

Liikuntarajoitteisen apuvälineeksi tarkoitetut retkituolit ovat sallittuja Kuopiorockissa. Koska muutoin retkituolit ovat kiellettyjä, voivat järjestyksenvalvoja turvatarkastuksen yhteydessä kysyä retkituolisi tarpeesta, joten varauduthan kertomaan sen olevan apuväline. Lisäksi pyydämme ottamaan huomioon että väliaikaiset istuimet tulee asettaa paikkoihin, joissa ei ole turvallisuusriskiä ihmismassojen liikkumisen tai paineen vuoksi, esimerkiksi. sen kanssa ei voi eikä kannatakkaan mennä eturiviin.

ERIKOISTEHOSTEET & AISTIYLIHERKKYYDET

Tapahtuman esityksissä voidaan käyttää erilaisia valoja ja erikoistehosteita, jotka voivat olla voimakkaita ja vilkkua. Lisäksi tapahtumassa voi olla voimakkaita hajuja, makuja tai ääniä, ja yleisömassa voi olla tiivistä esimerkiksi suoraan lavojen edustalla paineaitojen luona. Lähtökohtaisesti alueen sivuilla, lavalta katsottuna yleisöalueen takaosissa ja pyörätuolikorokkeen ympäristössä on väljempää, jonka lisäksi sieltä löytyy myös istumapaikkamahdollisuuksia. 

WC-TILAT

Tapahtuma-alueelta löytyy esteettömiä invavessoja. Invawc:t löytyvät invakorokkeiden läheisyydestä sekä wc-alueilta. Tapahtuman VIP-alueelle on esteetön pääsy. VIP-alueen kaikki wc-tilat eivät ole esteettömiä, mutta alueelta löytyy myös esteetön WC. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

PYSÄKÖINTI & LIIKENNE

Kuopiorockissa ei ole minkäänlaisia parkkipaikkoja, mutta inva-tunnuksella varustetut autot päästetään ajamaan lähelle porttia saattoliikenteenä. Myös Invataksit päästetään taksivälittäjästä riippumatta lähelle porttia. Olemme sulkeneet aluetta ympäröivät kadut yleiseltä liikenteeltä, joten seuraathan liikenteenohjauksen ohjeita saapuessasi ja valmistaudu kertomaan kuskille mihin olet matkalla. He osaavat neuvoa parhaan jättöpaikan, joka on turvallinen niin teille kuin muille alueella liikkuville.

AVUSTAJA & AVUSTAJALIPUT

Avustaja pääsee aina maksutta Kuopiorockiin sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Tämä tarkoittaa myös lastenlippua – jos lapsi tarvitsee avustajan, saa ja kannattaa hänelle sellainen ottaa mukaan.

Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman lipunmyyntipisteelle, jossa avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Lipunmyyntipiste sijaitsee tapahtuman pääportin lähettyvillä. Avustajakortin, ystäväkortin, vammaiskortin tai näkövammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä mutta ei ole välttämätöntä.

Tapahtumaan on myynnissä kahta erilaista asiakkaan että avustajan sisäänpääsyn oikeuttavaa lippua. Lippukaupoissa myynnissä oleva ”pyörätuolilippu” on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muille asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa on myynnissä erillinen ”asiakas+avustaja” -lippu.

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä tai VIP-hostilta.

KYSYMYKSIÄ?

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla tapahtumat@nelonenmedia.fi . Tapahtuman selkokielinen info löytyy täältä.

Tapahtumassa mukana