Vastuullisuus

Kuopiorock oikeasti välittää jokaisesta festarikävijästä, ympäristöstä ja kotikaupungistamme Kuopiosta. Tämä ei ole vain sanahelinää, vaan Rokki on ryhtynyt konkreettisiin toimiin yhteisen hyvän puolesta.  

Kuopiossa rokki kuuluu kaikille.  
Kuopiorock on ikärajaton tapahtuma. Alle 3-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi, 4-10-vuotiaille junioreille on olemassa oma, päiväkohtanen lastenlippu jonka lisäksi yli 70-vuotiaat rokkaajat pääsevät tutustumaan tapahtumaan ilmaiseksi.  Lisätietoja ikärajoista löydät täältä: Liput ja sisäänpääsy. Huomioithan rokatessa myös muut festarikävijät: turvallisemman tilan periaatteemme löydät täältä.

Rokki välittää ympäristöstä  
Rokissa sähkö on vihreää ja festivaali on tehnyt Ekokompassityötä ja vastuullisia valintoja jo vuodesta 2016. Kunnioita sinäkin ympäristöä ja saavu Rokkiin ympäristöystävällisesti omalla pyörällä, kaupunkipyörällä, taksilla, biketaksilla, kävellen tai julkisella kulkuneuvolla.  

Kuopiorock tehdään yhdessä Kuopion kanssa.  
Kuopiorock ei olisi Kuopiorock, Kuopiossa tai Rock ilman paikallisia kumppaneita ja yhteisöllisyyttä. Tapahtuman ylpeitä paikallisia kumppaneita ovat esimerkiksi K-Citymarket Päiväranta, joka ruokkii niin luonnon kuin festivaalin eläimet, Puijonsarvi majoituksineen, VIP-kumppanimme Osuma sekä lavakumppanimme Savonia ja Matkus.  Yhessähän näitä tehhään! 

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaalijärjestäjä. Nyt se haluaa olla omassa mittaluokassaan myös vastuullisin, Paremman huomisen tapahtumia –lupauksensa avulla. Tapahtumalupaukset ovat osa Sanoman vasta päivitettyä vastuullisuusstrategiaa. Lupauksen mukaan Nelonen Media Live tuottaa 1. turvallisia, 2. saavutettavia, 3. yhteisöllisiä, 4. hiilineutraaleja, 5. kestäviä, 6. reiluja ja 7. viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset:

  • Hiilineutraali NML 

Nelonen Media Livelle on kehitetty yhteistyössä Tapauksen ja Positive Impactin kanssa päästölaskentatyökalu festivaalipäästöjen mittaamista varten. Pohjan avulla seuraamme festivaalien päästöjä vuosittain ja laskemme päästötavoitetta, jonka saavutamme vuoteen 2030 mennessä sekä vähentämällä että kompensoimalla toiminnastamme koituvia päästöjä.

  • Saavutettava NML    

Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu, muille avustajaa tarvitseville avustajalippu. Asiakas onaina tervetullut Nelonen Media Liven tapahtumiin.

  • Kestävä NML 

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Teemme työtä ekologisten ja kestävien tapahtumien eteen, joissa hankinnat tehdään resurssiviisaasti ja jätekuorma pyritään minimoimaan. NML sai Ekokompassi -sertifikaatin kesällä 2021, jota pidämme yllä tapahtumatoiminnassamme. Olemme liittyneet myös Kestävän musiikkialan ELMA-verkostoon.

  • Yhteisöllinen NML   

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme.  

  • Turvallinen NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset ja monialaiset ammattilaiset.

Turvalliseen Nelonen Media Liveen kuuluvat myös turvallisemman tilan periaatteet, joihin edellytämme kaikkien tapahtumissamme olevien toimijoiden sitoutuvan – olipa kyse niin asiakkaasta, artistista kuin työntekijästä. Turvallisemman tilan periaatteemme löydät täältä.

  • Reilu NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnan ammattilaisia, joiden lisäksi työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Jokaisen panos on tärkeä.

  • Viihdyttävä NML  

Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

Tapahtumassa mukana