Uudet Soundit -kampanjan shortlist julki

Uudet Soundit -kampanja nostaa uuden esiintyjän Kuopiorockiin.

Teosto ja Nelonen Media Liven ”Uudet soundit” -kampanja tuotti runsaasti ehdotuksia esiintyjiksi ensi kesän suurille festivaaleille. Tuomaristo on nyt valinnut saaduista ehdotuksista shortlistan. Niiden joukosta valitaan yhteensä kolme uutta esiintyjää Raumanmeren juhannukseen ja Suomipop-festivaalille sekä Kuopiorockiin.

”Uudet Soundit” -kampanjalla haluttiin luoda uusille, nouseville musiikintekijöille mahdollisuuksia päästä suuren yleisön tietoisuuteen. Ehdotuksia tuoreiksi esiintyjiksi kerättiin yleisöltä 2.-22.10.2023. 

”Ehdotuksia tehtiin hyvin laajasti, joten tuomariston tehtävä niiden arvioinnissa ei ollut helppo. Shortlistatut valittiin festivaalikohtaisesti niin, että ne sopivat myös tapahtuman kohdeyleisöön ja muuhun esiintyjäkaartiin”, kertoo tuomariston puheenjohtajana toimiva, Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen.

Tuomariston valinnat shortilistalle olivat kuitenkin yksimielisiä. Mahdollisuudet haluttiin tarjota tuoreille tekijölle, jotka eivät tuomariston näkemyksen mukaan ollut päässyt vielä riittävällä tavalla esille.

”Nostimme listalle viime vuosina esiin nousseita yhtyeitä ja artisteja, jotka hyötyisivät annetusta mahdollisuudesta mahdollisimman paljon. Heitä, joilla ei vielä ole juurikaan ollut vastaavia näytön paikkoja mutta joiden musiikki tiedetään laadukkaaksi.”

Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Vappu Aura on iloisesti yllättynyt kampanjan herättämästä laajasta mielenkiinnosta.

”Kampanjaan ehdotettiin kaikkiaan 1250 eri esiintyjää, mikä on huikea määrä. Ehdotukset kattoivat kaikki genret ja erityyppiset esiintyjät laidasta laitaan. Meidän tulee tulevaisuudessakin vaalia suomalaista ruohonjuuritason musiikkitekemistä, joka on monimuotoisuudessaan ainutlaatuista.”

Tuomariston shortlist Kuopiorockiin:

KUOPIOROCK 25.-27.7.2024

  • Antivalent: Seinäjokelainen Antivalent soittaa kansainvälisen tasoista melodista rockia ja laulaa englanniksi. Livekokonaisuuden energia on selvästi herättänyt huomion viime vuosina
  • Bad Baron: Bad Baron on melodista rockia soittava nelihenkinen yhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa viime vuonna. Yhtyeen kappaleet ovat ehtineet saada radiosoittoa myös ulkomaisilla kanavilla.
  • Crucify The Faith: Crucify The Faith yhdistää elementtejä metallin eri alalajeista luodakseen oman vahvan soundinsa. Debyyttialbuminsa viime vuonna julkaissut yhtye on tehnyt jo runsaasti klubikeikkoja ja on valmis festarilavoille
  • Kaikkeus: Kuopiolainen rocktrio Kaikkeus on kerännyt live-esiintymisillään vakuuttavan fanikunnan, joka oli ehdottanut yhtyettä ahkerasti. Yhtye soittaa hieman valtavirrasta poikkeavaa rockia, jossa on mukansatempaavat lyriikat.
  • rock band from hell: Kansainvälisille markkinoille tähtäävä yhtye nojaa bändivetoisen rockin perinteisiin sekoittaen siihen punk, pop ja trap-musiikkia. Oululainen trio julkaisi tänä syksynä debyyttialbuminsa ja keikkailee ahkerasti myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Tuomariston valinnat ensi kesän festivaaleille julkistetaan joulukuussa 2023. ”Uudet soundit” -tittelin alla esiintyvät tuoreet tähdet pääsevät näyttämään taitojaan festarilavoille kesällä 2024. Esiintyjän kanssa solmitaan normaali sopimus ja maksetaan asianmukaiset palkkiot esiintymisestä.

Lue lisää kampanjasta

Tapahtumassa mukana