Kuopiorock 2024 ensimmäiset artistit on julkaistu!

Kuopiorockin ensimmäiset artistit on julkaistu. Savon rockjärkäle Kuopiorock saapuu Kuopion Väinölänniemelle 25.-27.7.2024.

Festivaali tuo Väinölänniemelle monipuolisen ja kovan kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä rocktähtiä, kun tapahtumassa nähdään mm. suomirockin jättiläiset Apulanta ja Eppu Normaali, ruotsalainen melodista metallia, poppia ja elektroa yhdistelevä Amaranthe, yhden viidestä paluukeikastaan Kuopiorockissa soittava Suburban Tribe sekä ”Dark Side”, ”Balboa” ja ”We Are No Saints” -hiteistään tuttu vientitoivo Blind Channel. Paikallisväriä Kuopiorockiin tuovat metallimusiikin pioneeri Tarot, jo 1987 perustettu death metal -yhtye Warmath sekä joka ikisessä nykymuotoisessa Kuopiorockissa esiintynyt ja festivaalilla suuresti rakastettu Turmion Kätilöt.

Kuopiorockin ohjelmistossa nähdään myös ruotsalainen hard rock -yhtye, ”We Don’t Celebrate Sundays” ja ”Last Call for Alcohol” -kappaleista tunnettu Hardcore Superstar, tänä vuonna sekä levy-yhtiönsä Sakara Recordsin että ”Kurimus” -albuminsa 20-vuotisjuhlia viettänyt Mokoma sekä syksyn Vain Elämää -ohjelmassa kansaa yllättäneen Jouni Hynysen kipparoima Kotiteollisuus. Festivaalilla nähdään myös punk-yhtye Nyrkkitappelu sekä monsteribändi Lordi.


Tulevana kesänä festivaalilla nähdään eksklusiivinen JJYLLI & KUOPPIS – MUSIC OF KINGSTON WALL, joka esittää Kingston Wallin musiikkia huippumuusikoista koostetun superyhtyeen voimin. Jukka Jyllin ja Sami Kuoppamäen lisäksi kokoonpanossa nähdään mm. Von Hertzen Brothersista tuttu Mikko Von Hertzen sekä Amorphis-yhtyeen Esa Holopainen. Kingston Wallin viimeisestä keikasta tulee ensi vuonna kuluneeksi 30 vuotta. 

Odotettu early bird -lipunmyynti käynnistyy – blind birdit vietiin käsistä

Kesän 2024 Kuopiorockin lipunmyynti käynnistyy samalla, kun Kuopiorockin ensimmäiset artistit on julkaistu. Early bird -lippuja on mahdollista ostaa festivaalin virallisista myyntikanavista niin koko viikonlopun kuin yhden päivän festivaalilippuja. Myös VIP-liput avautuvat myyntiin verkkokauppoihin. 

”Julkaisimme heti tapahtuman päätteeksi myyntiin rajatun erän 3 päivän blind bird -lippuja – tai pimmeitä kukkoja, niin kuin myö Kuopiossa sanotaan, ja ne menivät kuumille kiville. Osuma VIP-liput sen sijat ovat olleet myynnissä tähän vain yrityksille ja ryhmille. Nyt kaikki liput on vapautettu myyntiin lippukauppaan, ja varsinkin Osuma VIP -lippujen osalta kannattaa olla nopea, sillä niitä ei riitä kaikille”, kertoo festivaalipäällikkö Allu Koskinen vauhdikkaasta lipunmyynnistä. 

Festivaalilippujen lisäksi myyntiin tulevat myös leirintäliput Kuopiorockin viralliselle leirintäalueelle, joka sijaitsee Kuopionlahden kentällä. Leirintäalueella on paikkoja niin teltoille kuin karavaanareille. 


”Kuopiorock kerää vuosittain yli 20 000 kävijää nauttimaan laadukkaasta ohjelmasta, rennosta tunnelmasta ja kesäisestä Kuopiosta. Kuopiorock on myös yksi niistä harvoista isoista festivaaleista, johon alaikäiset ovat tervetulleita. Rokki kuuluu kaikille!” kertoo Koskinen tapahtumasta. 

Tapahtumassa mukana