Kuopiorockin 18-vuotisfestivaali käynnistyy torstaina

Kuopiorockin avauspäivää tähdittää Turmion Kätilöiden lisäksi mm. Amorphis, Battle Beast sekä Within Temptation. Kuva: Julius Konttinen.

  • Kuopiorockin 18-vuotisfestivaali Kuopion Väinölänniemellä 29.-31.7.2021
  • Festivaalin juhlakattauksessa 40 esiintyjää, mm. Nightwish, Within Temptation, Amaranthe, Amorphis, Haloo Helsinki! sekä Antti Tuisku
  • Myynnissä enää pieni erä torstain päivälippuja
  • Tapahtuman tuotannossa ja aluesuunnittelussa huomioitu tarkasti terveysturvallisuus

Kuopiorock järjestetään Kuopion Väinölänniemellä torstaista alkaen kahden vuoden odotuksen jälkeen.  Tapahtuma on lähes loppuunmyyty, ainoastaan torstain päivälippuja on enää pieni erä myynnissä.

18. juhlavuottaan viettävän festivaalin lavalla nähdään kansainvälisesti menestynyt Nightwish, jonka viimeisimmästä Kuopiorock -vierailusta tulee kuluneeksi jo lähes 10 vuotta. Melodista metallia festareilla tarjoilevat puolestaan ruotsalainen Amaranthe sekä useita radiohittejä tahkonnut alankomaalainen Within Temptation. Monipuolisesta synttärikattauksesta kertovat myös nimet Haloo Helsinki!, Herra Ylppö, Turmion Kätilöt, Blind Channel, Kaija Koo, Juustopäät sekä Antti Tuisku. Kuopion Rock Academyn bändit esiintyvät Väinö Stagella. Kaikkiaan kolmen päivän tapahtumassa kuullaan livenä 40:tä esiintyjää.

Nyt viimeinen, pitkän odotuksen jälkeen, Kuopiorock saatetaan täysi-ikäisyyteen historiallisen kovan kattauksen kera. Tapahtuma on lähes loppuunmyyty, ja luvassa varmasti aikamoinen tunnelataus, kun miettii mikä matka kuljettu sieltä alkuvuosilta yhdessä”, kommentoi Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen. ”Oman lisänsä tuo sekin, että juhlavuosi vietetään juuri tänä kesänä, pitkän livemusiikittoman jakson jälkeen”, Koskinen jatkaa.

Turvallinen Kuopiorock

Festivaalin tuotantoryhmä on tehnyt tiiviistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja suunnitellut tapahtumaa viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Kuopiorockille on sydämen asia huolehtia asiakkaiden, esiintyjien ja henkilökunnan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.
Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin päätös siirtyä koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen ei estä Rokin järjestämistä. Tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelma kattaa myös kiihtymisvaiheen.

Yleisöä otetaan Kuopiorockin koko festivaalialueen maksimikapasitettiin nähden huomattavasti vähemmän, vain noin reilu puolet normaalista. Yleisömäärän rajauksella pyritään siihen, että alueella on mahdollista löytää väljempää tilaa rokkaamiseen ja päästä nauttimaan festaritunnelmasta ja musiikista vihdoinkin livenä.

Kuopion torilla on mahdollista käydä vaihtamassa lippu jo ennakkoon rannekkeeksi, jolloin saapuminen on sujuvaa. Portit avataan jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä esiintyjää. Festivaaliaikataulussa on kautta linjan väljyyttä, jolla myös vältetään ruuhkapiikkien syntymistä. Siivous on tehostettua, pintojen desinfioinnista huolehditaan tapahtuman ajan ja käsihygieniaan on panostettu.
Tapahtumassa on vahva maskisuositus, ja maskeja on myös jaossa asiakkaille ilmaiseksi.

Myös alueen rakenteissa on otettu huomioon väljyys. Kulkureittejä ja alueen eri pisteiden etäisyyksiä on levennetty ja koko Keiliniemi on otettu asiakaskäyttöön anniskelukeitaana. Rokissa live soi neljän lavan taktiikalla, mikä taatusti hajauttaa yleisöä eri suosikkien perässä ympäri laajaa festarialuetta. Oheisohjelmasta on karsittu kontaktilajit pois ja VIP-ruokailun aikaväliä on pidennetty ruuhkien minimoimiseksi.

Viime kädessähän turvallisuus on kiinni meistä jokaisen omista valinnoista, joten kehotankin kaikkia juhlijoita vastuulliseen käytökseen. Rokkikansa osaa aina hienosti huomioida muut paikallaolijat, ja nyt saa todellakin juhlia suomalaisittain reilulla etäisyydellä toiseen”, Koskinen toteaa.

Tapahtumayleisön ja tapahtuma-alueen hyvinvointiin tähtää myös Ekokompassi. Kuopiorock jatkaa vihreisiin arvoihin painottavaa vastuullisuustyötä Ekokompassi -sertifikaatin parissa kesällä 2021. Tämän vuoden toimenpiteitä ovat esimerkiksi uudet kierrätyspisteet, biohajoavat kertakäyttöastiat ja aterimet sekä hiilipäästöjen pohjalaskenta.

KUOPIOROCK 29.-31.7.2021

www.kuopiorock.fi

@kuopiorock #kuopiorock #rokkikuuluukaikille

ESIINTYJÄT

torstai 29.7.2021: 
Within Temptation, Amorphis, Stam1na, Sonata Arctica, Battle Beast, Turmion Kätilöt, Tumppi Varonen & Problems, As I May, Softcore Suicide, Battledragon sekä Kuopio Rock Academyn bändit Bojos ja Boyar sekä Savon Kovimmat Ysäribileet.

perjantai 30.7.2021: 
Haloo Helsinki!, Antti Tuisku, Kaija Koo, Anssi Kela, ABREU, Klamydia, Andy McCoy, Juustopäät, Rosy Dream, Plastic Tears sekä Kuopio Rock Academyn bändit HuumaAnorexy ja Woundstripe sekä Savon Kovimmat Ysäribileet.

lauantai 31.7.2021: 
Nightwish, Amaranthe, Beast In Black, Lost Society, Lähiöbotox, Blind Channel, Herra Ylppö, Waltari, Project Silence, Marras, Granite Heart, Ikirouta sekä Kuopio Rock Academyn bändit Licuation ja Feet Off The Ground sekä Savon Kovimmat Ysäribileet.

LIPUT

Jäljellä enää pieni erä torstain päivälippuja, hinta 65 euroa. Liput myy Tiketti ja Lippu.fi.
Muut liput sekä VIP-liput ovat loppuunmyyty. Tapahtuman portilla ei ole myynnissä loppuunmyytyjä lipputyyppejä.

Tapahtumassa mukana