Talkoohaku

Lue tämä info huolella läpi ennen talkoohakemuksen lähettämistä!


Talkoolaiset ovat Kuopiorockin kädet, jalat ja selkäranka. Ilman talkoolaisia festareista ei tulisi mitään. Päivät festaritalkoissa ovat yleensä pitkiä, mutta antoisia. Tehtävät ovat vaihtelevia, mutta suurin osa on enemmän tai vähemmän asiakaspalvelutyötä. Ymmärräthän, että työtoiveet ovat tosiaan toivomuksia, valitettavasti kaikille emme pysty tarjoamaan juuri sitä ykkösvaihtoehtoa. Tässä infossa olevat kellonajat ovat alustavia, ja ne voivat tilanteen mukaan hieman vaihdella. Koronatilanteeseen liittyvien ohjeistuksien vuoksi muutoksia talkoolaisten tarpeeseen ja työvuorojen aikatauluihin voi tulla vielä myöhemmin. 

Tehtäviin ikäraja on 15 vuotta.

HUOM! Kaikki info, talkoolaiseksi hyväksyminen ja yhteydenpito käydään ensisijaisesti sähköpostilla, joten sitä on syytä myös hakemuksen lähettämisen jälkeen seurata. Lisätietoa saa osoitteesta info@kuopiorock.fi

Talkoohaku on auki 30.6.2022 asti. Tarjoamme työvuoroa sinulle viimeistään kesäkuun lopussa, jonka jälkeen saatamme tehdä vielä joitakin täydennyksiä tarpeen mukaan. Koronatilanne huomioiden muutoksia talkoovuoroihin saattaa myös tulla myöhemmin.

Tehtävät to-la, yhden päivän talkootyöt:

Catering
Catering-tehtäviin etsimme hygieniapassillisia henkilöitä festarin henkilökuntaruokailun tehtäviin. Tehtävät sisältävät mm. ruokailun kulun sekä ruuan riittävyyden valvontaa, kahvipisteestä huolehtimista, kahvin keittämistä, voileipien tekoa ja niin edelleen.

Infopiste
Infossa annetaan yleistä tietoa Kuopiorockista sekä mahdollisesti Kuopiosta, joten paikallistuntemus on selvä etu. Aikaisempi kokemus festivaaleilta tai Kuopiorockista on etu tässä talkootyössä. Myös asiakaspalvelutaito ja -valmius ovat plussaa!

Kierrätysneuvonta
Kierrätysneuvojat opastavat festivaalikävijöitä kierrätyksen saloihin neuvomalla mitä mihinkin roskikseen saa ja pitää laittaa. Kierrätysneuvojien tärkeä rooli on huolehtia, että roskat menevät oikeisiin roskiksiin, jotta roskat voidaan edelleen kierrättää. Kierrätysneuvojat huolehtivat myös pyöräparkista.

Rannekevaihto ja akkreditointi
Rannekevaihdon talkoolaisena työskennellään festarin sisäänkäynnin yhteydessä pääportilla, missä vaihdetaan asiakkaiden ennakkoliput rannekkeisiin. Rannekevaihdossa kohtaat asiakkaita jatkuvasti, joten asiakaspalvelukeskeisyys ja iloinen asenne ovat tässä työtehtävässä ehdotonta plussaa! Rannekevaihdon talkoolaiset avustavat myös porttitoimintojen muilla pisteillä, kuten henkilökunnan akkreditoinnissa.

Aluesiivous
Aluesiivouksessa pidetään huolta festivaalialueen viihtyvyydestä keräämällä roskia ja pulloja, sekä huolehtimalla WC -tilojen siisteydestä. Myös leirintäalueen siistiminen on osa siivoustalkoita. Aluesiivoukseen kiinnitetään tänä kesänä poikkeuksellisen paljon huomiota vallitsevan koronatilanteen vuoksi. 

Majoituskoulun valvonta

Hatsalan koululla majoitustilojen valvonta. Majoituskoululla valvotaan yleistä järjestystä ja kulunvalvontaa. Talkoolaisen tulee olla yksi klo 9-21 vuoro (keskiviikko-lauantai välillä) yhden päivän festivaalilippua vastaan.

Tehtävät ti-su, useamman päivän talkootyöt:

Leirintä
Leirintä aukeaa torstaina ja sulkeutuu sunnuntaina. Suurin osa tehtävistä on ennakkolippujen ja leirintärannekkeiden vaihtoa, mutta jonkin verran myös infon kaltaisia tehtäviä, koska suurin osa leiriytyjistä on ulkopaikkakuntalaisia.  Talkoolaiset osallistuvat myös leirintäalueen huoltamiseen ja siistinä pitämiseen. Leirintäalueella jokainen talkoolainen tekee kaksi kuuden tunnin (2x6h) vuoroa kahtena eri päivänä (torstai-sunnuntai välillä) yhden päivän festivaalilippua vastaan.

Rannekkeiden ennakkovaihto
Rannekevaihtoa tehdään myös ennen festaria Kuopion torilla, missä työpäivät ovat keskiviikko, torstai ja perjantai. Ennakkovaihtopisteen talkoisiin kuuluvat kaikki kolme työpäivää (keskiviikko klo 9-18, torstai klo 10-18, perjantai klo 10-16), joita vastaan talkoolaiset ansaitsevat kolmen päivän festivaalilipun.

Raksa/purku
Raksa/purku -tehtäviä riittää ennen tapahtumaa sekä tapahtuman jälkeen. Purkamiseen on yleensä varattu vähemmän aikaa kuin rakenteluun ja purkutalkoot alkavat heti festareiden päätyttyä sunnuntaina. Rakennus- ja purkutalkoolaiset tekevät siis töitä ennen ja jälkeen festivaalien (ti, ke ja su), mutta festivaalin aikana on vapaata. Tähän talkoourakkaan kuuluu kaikki kolme työpäivää, joilla ansaitsee kolmen päivän festarirannekkeen.

Aluesomistus

Aluesomistustiimi tekee Vänäristä entistä nätimmän! Maisemointi, valaistus ja muut yksityiskohdat tekevät festivaalialueesta viihtyisämmän, ja tämän toteutukseen tarvitsemme reippaita käsipareja ennen festivaalipäiviä sekä festivaalin jälkeen. Töitä on keskiviikkona, torstaina ja sunnuntaina, kolmen päivän talkoista saat itsellesi koko festivaalin ajaksi rannekkeen.

Talkoolaisen edut

Talkoolainen saa etuina festivaalirannekkeen, lämmintä ruokaa, juomaa ja työntekijäpaidan. Pääsääntönä on, että yhden päivän työstä ansaitset itsellesi festivaalirannekkeen valitsemallesi päivälle. Rannekkeiden ennakkovaihtopisteellä, leirinnässä, somistuksessa ja rakennus- ja purkutalkoissa sitoudutaan useamman päivän talkoourakkaan ja näin ollen ansaitaan kolmen päivän ranneke. Jos haluat työskennellä muissa tehtävissä useampana päivänä, kerrothan sen meille hakemuksessasi! Mikäli tulet yli 50 km päästä, järjestämme tarvittaessa myös majoituksen. Rahallista palkkaa ei ole luvassa, mutta hyvän fiiliksen lisäksi kirjoitamme mielellämme myös työtodistuksen suoritetusta työstä, mikäli näin pyydät.

Haku on auki

Talkoohaku on avoinna 30.6.2022 asti. Talkoolaiset valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Tapahtumassa mukana